Pon - Sub 09:00-18:00
E-mail info@webmajstor.ba +387 61 770 876
Pon - Sub 09:00-18:00
E-mail info@webmajstor.ba +387 61 770 876

Web dizajn

responsive web
sadrzaj web sajta

izrada web stranica

Pored osnovnih elemenata web dizajna koji web stranicu čine lijepom i privlačnom, potrebno je uzeti u obzir i posjetitelja stranice. Okrenutost prema korisniku i lahkoća korištenja mogu se postići obratimo li pažnju na slijedeće faktore.

Navigacija:  Arhitektura web stranice, meniji i drugi elementi navigacije moraju biti izgrađeni uzimajući u obzir način na koji korisnici pretražuju i koriste sučelje. Cilj je olakšati korisniku navigaciju po web stranici, pružajući mu zadovoljstvo pri pronalasku potrebnog sadržaja stranice.

Multimedia: Relevantni video i audio stimulans u samom dizajnu web stranice može pomoći korisnicima da shvate sadržaj stranice bolje, unapređujući razumjevanje sadržaja na lak i efikasan način.

Kompatibilnost: Izradite web stranicu, da jednako dobro radi na različitim pretraživačima i operativnim sistemima kako bi ste povećali njenu posjećenost.

Tehnologija:  Napredak u web tehnologijama daje dizajnerima slobodu dodavanja pokreta i inovativnosti na web stranicama, omogućujući web dizajn koji je uvijek svjež, dinamičan i profesionalan.
Interaktivno: Povećajte aktivno sudjelovanje i uključenost korisnika, dodavanjem komentara i anketa u dizajnu. Pretvorite korisnike stranice od prolaznih posjetitelja u stvarne klijente putem formi za e-poštu i prijave za bilten “newsletter”.

Responzivni dizajn

Web stranice sa responzivnim dizajnom su budućnost! Omogućavajući da se Vaša web stranica “prilagodi” različitim veličinama ekrana, znači da koji god uređaj posjetioci stranice koristili imaće najbolji mogući izgled Vaše web stranice prilagoden uredjaju.

Backup podataka

Šta bi se dogodilo da se sutra probudite a Vaš web host je slučajno obrisao Vašu web stranicu? Meni se dogodilo. I pogodili ste: nisam imao backup podataka. To se meni nikada više neće dogoditi, a mi smo tu da Vama pomognemo da budete spremni sa sigurnom rezervom Vaših podataka.

Brzina učitavanja

Razumno je pretpostaviti da je vrijeme učitavanja web stranice važno. Možemo sa sigurnošću zaključiti da usporene web stranice imaju slabu upotrebljivost i SEO nedostatke, jer znamo da korisnici mrze čekanje na učitavanje web stranica i da Google koristi brzinu web stranice kao faktor za svoje rangiranje na pretraživačima.

Upute za korištenje sajta

Nakon razvoja i instalacije Vaše web stranice pružamo vam punu podršku u vidu uputa za objavu novih članaka, promjena sadržaja, pozicioniranja i zamjene slika te formatiranja teksta. Za svaku nedoumicu koju imate pružićemo Vam punu podršku i ponuditi najbolje rješenje.

UX Planiranje & Skica

Nakon što smo ustanovili ciljanu publiku web stranice, sadržaj i stratešku poslovnu analizu, projekt se prebacuje u fazu UX (Korisničko iskustvo) i IA (informacijsku arhitekturu), gdje se skelet stranice, funkcionalnost i specifikacija korisničkog iksustva skicira i dokumentuj. Ovo je faza projekta gdje pravimo tlocrt web stranice.

Proces dizajna

U ovoj fazi započinjemo sa daljim dizajniranjem stranice i počnemo primjenjivati boje, fotografije i oživljavati skelet dizajnom u okvirima koje smo postavili u prvoj UX fazi. U ovoj Web dizajn fazi imaćemo pred nama usvojeni završni izgled stranice s prikazom slika, fontova i boja na cijeloj web stranici.

Kodiranje i razvoj

Sve naše web stranice su izrađene kako bi radile na ekranima svih veličina, od mobilnog telefona, tableta do desktop računara. Svo kodiranje radimo prateći najnovije trendove i praksu, a CMS (sistem za upravljanje sadržajem) prilagođen je kako bi klijentima omogućio ažuriranje svojih responzivnih web stranica u stvarnom vremenu.

Finalni produkt

Stvaranje visokokvalitetne responzivne web stranice zahtijeva temeljita testiranja osiguranja kvalitete na više uređaja kako bi se osiguralo da se stranice učitavaju brzo i ispravno na mobilnom, tabletnom i stolnom računaru. Osim toga, mjere sigurnosti stavljaju se na prvo mjesto i web stranica se testira za pravilnu izvedbu SEO optimizacije.

Basic Website

za dobar početak
450KM
Osnovna web stranica prvenstveno funkcionalna i lijepog dizajna djeluje kao online brošura, uspostavljajući Vašu potrebnu prisutnost na internetu kako bi odgovorila na pitanja Vaših kupaca "Postojite li vi?", "Da li ste profesionalni?" i "Šta radite?

Informativni portal

650KM
Naša usluga informativnog portala omogućava Vam objavljivanje publikacija, članaka, vijesti, blogova i drugog informativnog sadržaja vezanog za novinarstvo, zabavu, tehnologije, kompanije i pojedince kao i sve ostalo. Naši informativni portali jednostavni su za navigaciju, pregledni su i kreativni, modernog dizajna prilagođenog svim uređajima korisnika. Naši portali izgrađeni su na jakim SEO temeljima.

E-COMMERCE WEB STRANICA

Za kompanije koje prodaju svoje artikle online
800KM
E-trgovina ili elektronsko poslovanje, jednostavno je prodaja i kupovina usluga i roba preko elektronskog medija, poput Interneta. To također uključuje elektronski prijenos podataka i sredstava između dvije ili više stranaka. Jednostavno rečeno, to je on-line kupovina, kako to obično poznajemo. Uglavnom, web stranica e-trgovine je poput uobičajene web stranice, na steroidima, praktična je, brza i jednostavana. Broj ljudi koji se okreću online-kupovini samo će rasti s vremenom, zato preusmjerite svoju prodaju online, odaberite dizajnersku stranicu e-trgovine sa jednostavnom upotrebom i gledajte kako Vaš posao raste.

Custom Website

Unikatno dizajnirane web stranice sa strateški planirane za unapređenje marketinga Vašeg brenda
1200KM
Impresionirani ste našim Wordpress temama? Drago nam je. Mi Vam isto tako nudimo uslugu unikatno dizajnirane i teme rađene po naruđbi. Ako mislite da trebate dati dodatnu pažnju na Vašu web stranicu iz snova i želite da izgleda kompletno drugačije od ostalih web stranica na pravom ste mjestu. Mi Vam možemo pomoći da izgradite Vaš san. Custom web stranice obuhvataju izgradnju teme, plugin-ova, instalaciju teme i setup, SEO optimizaciju, optimizaciju sigurnosti stranice, unaprijeđenje brzine sajta i uputstvo za održavanje web stranice u budućnosti. Ako već imate pripremljen dizajn Vaše web stranice rado ćemo Vaše želje pretvoriti u potpuno optimiziranu i funkcionalnu stvarnost. Naš unikatni razvoj teme omogućuje Vam dodavanje svakog elementa koji želite i uklanjanje svega što vam ne treba, a krajnji rezultati našeg prilagođenog razvoja teme omogućuje Vam uživanje u web stranici koja je upravo ono što ste imali na umu.

Javite nam se sa dodatnim pitanjima